Ян Ван Хелсинг – „Властта на тайните общества през 20 век”

Стандартен

Тези дни четох тази доста любопитна книга. Не мисля, че съм любителка на конспирациите, но търсенето на истината, разгадаването на тайни и мистерии винаги са ме привличали. В този смисъл четивото ми допадна. Макар че, все още не знам какво точно да мисля за повечето от нещата, които се твърдят. Има огромно количество информация по поне няколко различни направления, които въпреки това са взаимносвързани. Някои неща звучат откачено и дори отвъд пределите на здравия разум, но здравият разум всъщност е това, в което са ни научили да вярваме, защото е приемливо за обществото. Това, че някои неща ни се струват невероятни не значи, че действително са такива, а че просто не ги познаваме достатъчно добре. Решила съм да бъда open minded 🙂

Главни теми в книгата:

– Различните тайни общества, ложи, ордени и други подобни, които са свързани с или стоят зад плана за налагане на Нов Световен Ред. На първо място това са Илюминатите, а всички останали са волни или неволни техни марионетки, според автора. Топ илюминатите са най- влиятелните и богати хора на планетата, един малък елит, които се стремят към световно господство и изграждане на едно световно правителство, което разбира се ще служи на тяхната воля. Почти не попадат в публичното пространство и пресата. Те дърпат конците, но друг им върши работата. Те са в средите на политиката, финансите, икономиката и др. От една страна авторът подчертава, че те не принадлежат към никоя партия, раса, нация, религия и т.н. а по- скоро ги използват, но от друга недвусмислено се казва, че зад тях стоят евреи (именно затова книгата е забранена в Германия  заради предполагаем антисемитизъм). Тяхно кредо са  Мозаичните закони, в които пише, че на евреин е позволено да мами, лъже и използва неевреин, понеже неевреинът не е човек и, че евреите са по- специален, висш народ и др. бла бла глупости.  

Илюминатите имат и план как да постигнат световното господство, който се основава на т.нар. Протоколи на Сионските мъдреци, които също са публикувани в книгата и са повече от брутални. В тях се очертават пътищата, по които нациите и народите им, да се докарат до едно окаяно положение, лесно за контрол и управление. Това се постига чрез поддържане на постоянни, нестихващи военни конфликти, икономически кризи, задлъжнялост към световните банки (които са собственост на илюминатите и главните им оръдия за контрол и подчинение на другите), бедност, болести, контрол на медиите, контрол на вярата, контрол над образованието, контрол над храната, деморализация на населението и т.н.

Схемата е следната. За да се започне война трябват пари. Никоя държава не е толкова богата, че да може да издържи сама на една война. Трябва да й бъде отпуснат заем – става въпрос за милиарди. Ако банката одобри заема – има война, ако не го одобри няма война. Практиката е да се финансират и двете воюващи страни, така в края на краищата единствените победители са банкерите. Държавите задлъжняват и попадат под постоянния контрол на банката. Становище на автора е, че и двете световни войни са планирани и продуцирани от илюминатите, като в плана им за налагане на властта им по цял свят влиза и една Трета световна война, която ще тръгне от изток. Институции на илюминатите са Международните банки, МВФ, ООН, НАТО, Съвета за външна политика на Америка, ЦРУ и т.н. и т.н.

– Фалшификация на религиите и по- специално на оригиналното учение на Христос. Нещата тук са малко шокиращи. Становището е, че Старозаветния бог – Яхве, този, на който се кланят евреите, всъщност не е бащата на Исус, както е общоприето, а е Сатаната. Ето откъсът:

„Историята на Тамплиерите вероятно би протекла различно и напълно безинтересно, ако не бе забележителната находка в руините на храма, към която първоначално рицарите не знаели как да подходят: това са останки от старо — еврейски текстове, само откъслеци, чието съдържание скоро се оказало решаващо за рицарите и за съдбата на ордена. Те са дадени на високообразования Етиен Хардинг за превод. Това дава тласък на всичко, което се случва впоследствие.Находките се оказват фрагменти от докладите на еврейските ешаимини (шпиони), изготвяни по нареждане на теокрацията за делата на „проклетия мамцерс (блуден син) Исус“ и за неговите „богохулства против бога на Израел“ Всичко, което можело да се прочете там, противоречало изцяло на учението, което се проповядвало. Според написаното, Исус наричал старозаветния бог ЯХВЕ Сатана и упреквал евреите, че сами са направили дявола свой единствен Бог. Ясни следи за това днес могат да се открият в Евангелието на Йоан, където Исус казва на евреите: „Ваш баща е дяволът“ (Йоан 8:44). Следователно е извършена сериозна фалшификация на оригиналното учение на Христос! 

Нека се поставим на мястото на онези дълбоко вярващи рицари, за да разберем шока, който са преживели. Богът, за когото църквата учела, че е „баща на Христос“, бил — според собствените думи на Исус — дяволът, с когото е дошъл да се бори на Земята! Проучването на Библията бързо убеждава здравия разум на обикновения рицар, че учението на Христос е полярна противоположност на т.нар. „Стар Завет“ и двете не могат да се съвместят едно с друго.

„Господарите на черния камък“ които произлизат от Тамплиерското общество на марсионитите през 1221 г. и са водени от Хубертус Кох, имат за цел да изкоренят злото и да изградят Христовото царство на светлината. Тъмната сила, с която се борят, се открива пред Мойсей и другите пророци в т.нар. „Стар завет“ като „Бог“ (Яхве) и се обръща към Авраам с думите (на еврейски): „Ани ха Ел Шадай“, преведено: „Аз съм Ел Шадай“ — „отхвърленият главен ангел“ (Шадай Ел) — сатаната1 (Виж Библията на Хардер, първи оригинален превод, Мойсей 17:1.).”

Другата религиозна бомба е твърдението, че в оригиналното си учение Христос е проповядвал, че съществува прераждане. По- късно всичко това е премахнато от Новия завет (т.е. направена е още една фалшификация) по нареждане на император Юстиниан, с цел държане на хората в страх от ада и по- лесната им манипулация.

– Темата за Хитлер. Авторът е германец. Може би заради това всичко, което е написал за Хитлер ми се вижда като един негов стремеж за реабилитацията му. Според него Хитлер е бил окултист и мистик. Той е вярвал, че избрания от Бог народ всъщност са германците и, че евреите служат на Сатаната. Затова и ги е преследвал. Също е вярвал, че някъде под Хималаите има подземни градове, в които са се преселили древните свръхарийци след потапянето на тяхната държава Хипербореа по време на ледниковия период… Дори и така да е, и това да са били мотивите му, те със сигурност не оправдават действията му, макар че ги правят доста по- логични. Често ми е било чудно как може, дори и той самият да е бил луд, толкова хора да му се вържат на акъла и просто да почнат да изтребват цял един народ ей така, без каквато и да е причина.

– Тезата за „кухата Земя” т.е. че Земята е куха и, че има подземни градове и тунели и дори цели царства. Някои от тези градове били построени за елита, за да се укрива и живее в тях след като условията за живот на Земята се влошат.

– колонизиране на Марс – това, според авторът, е най- разработвания от илюминатите план за евакуация, ако Земята не издържи на всичкото замърсяване и войни. Според него, животът там е възможен и вече се строят бази.

– темата за НЛО е доста обширно засегната в книгата. Говори се за множество посещения на НЛО, които били добронамерени и искали да ни предупредят, че трябва да живеем природосъобразно и да спрем да разрушаваме планетата си. Също така според авторът, летящи чинии отдавна се правят и на Земята, технологията им е известна. Наричат се Врил и даже имаше разни скици и снимки.

– скрити послания в музиката – един от методите на илюминатите за изпростяване на населението. При честотния запис се възпроизвеждат послания в толкова висока фреквенция, че ухото не може да ги възприема съзнателно, но въпреки това достигат до подсъзнанието (подсъзнателни послания). Ако лентата се пусне в обратен ход, посланията излизат наяве. Терминът се казва backward masking и в youtube има доста клипчета. Няколко примера за такива песни са Another One Bites The Dust, Like a Virgin и др.

– Биооръжия, индуцирани земетресения, радиочестотни вълни за влияние върху човешкия мозък, климатични войни, лазерни татуировки, връзката между банковите карти, баркодът и числото 666…

– Още много теми.

Моето заключение – докато за повечето от нещата просто не знам какво да мисля и избирам да ги оставя в съзнанието си без никакъв знак отпред, за други дори не ми се налага голям размисъл за да видя, че отговарят на действителността. Всичко, което е било запланувано в Протоколите вече е реалност, тук и сега. Държавите са длъжници на международните банки, правителствата не са самостоятелни, медиите са под контрол, храната е пълна с отрови, главна цел на медицината не е да лекува, а да прави пари, няма социална политика, има множество военни конфликти. Едва ли всичко това е случайност. Няма случайни неща. Това световно правителство вече съществува.

Отначало, докато четях, се чудех защо, след като тези хора – този малък елит, са толкова богати, им е да правят всичко това. Да минават през толкова хора, да хвърлят целия този труд. Няма как да станат по- богати, вече би трябвало да са отвъд тази граница. Би трябвало да имат всичко, от което се нуждаят. И тогава  осъзнах, че това е тяхното Его. Егото е алчно, винаги иска още и никога не е достатъчно. Иска още власт, още пари, още почести, още самоизтъкване. Мисля, че това е истинското лице на злото. Едно изпуснато от контрол свръх- его. Един много подходящ цитат от книгата:

„Замисляли ли сте се, че по-голямата част от човечеството днес би играло същата игра, ако им се предостави власт и богатство? Съгласно моментното си ниво на развитие те биха жертвали другите, за да задоволят своето свръх — Его.”

Препоръзвам книгата на всички, които още не са я прочели. Има я в електронната библиотека на star05.net.

Последната глава звучеше като част от съвсем различна книга. По- скоро такава за саморазвитие и самопознание, отколкото за световни конспирации. Тя беше посветена на това какво можем да направим  и как да се противопоставим на несправедливостта. А именно спазвайки Законите на природата, като законът за причинността,  за аналогията,  за резонанса, за прераждането и законът за компенсацията. Това беше необходим завършек – нещо оптимистично след като нещата удариха дъното в предните глави.

Списъкът ми с теми, разпалили любопитството ми за допълнителен рисърч:

–         Меркаба – магнитно поле на хората.

–         Октагона – питагорейска тайна школа.

–         Аватари – хора, които могат да променят материята.

–         Държава Нойшвабенланд в Антарктика; ген. Ричард Бърд.

–         Никола Тесла

–         Хипербореа – тунели под Хималаите

–         Адмиралд Бърд – куха Земя

–         Франц Бардон

–         Врил;  Марс – пирамиди.

–         Имплозия

–         Рон Хъбърд – „Дианетика – модерна наука за духовно развитие”

–         Психотроника

–         Граф Сен Жермен

–         Соломон, храм

–         7 херметически закона

–         Кибалион

И няколко книги запланувани за бъдещо четене:

 1. Ян Ван Хелсинг – „Не пипай тази книга”
 2. Нов Завет
 3. „1984“ – Джордж Оруел (бивш илюминат спорет Хелсинг)
 4. „Светата кръв и свещения Граал” – М. Бейджънт, Р. Лии и Х. Линкълн
 5. „Пресвета тринософия” – Сен Жермен
 6. Георги Георгиев – „Нов световен ред под знака на 666”
Advertisements

7 responses »

 1. Аз ще ви препоръчам и още няколко книги на Ернст Мулдашев – руски професор-офталмолог, който е посещавал въпросните пещери в Хималаите, в които се пази човешкият генофонд. Може да ги намерите в http://www.spiralata.net а също и в youtube.com е пълно с клипове за Хипербореа, за Антарктида и куп други интересни неща. На всяка цена прочетете и „Не пипай тази книга“.

  • Здравейте,
   точно днес четох за него и изследванията му в „Не пипай тази книга“. Имам чувството, че Хелсинг толкова старателно е синтезирал най- важните моменти, че се обезмисля четенето на самата книга източник. Иначе да, теорията е интересна.
   Благодаря за коментара 🙂

 2. Чета по нещо от различни автори.Всички са единодушни.И коментарите-също.Но никой не казва как да помогнем ние обикновените четци.Коментираме, стараем се да популяризираме !Не смятам че е достатъчно.

 3. Vsichko opisano v knigata e bezsporna istina! Protokolite sa fakt! Evreite kontrolirat sveta i she dostignat do pulnoto gospodstvo nad Goite! Kakto ni narichat v svoqta sveshtena kniga Talmud! Dve godini raboteh s evrei, koito sa ot vishteto obshtestvo v London. Imah shansa da se dopra do vsichki aspekrti ot jivota im! Vlizala sym v Sinegoga i imah dopir do ravin s koito sym razgovarqla otnosno Talmud. Smeq da tvyrdq che vsichki citati v knigata sa samata istina!!!! Misla che shte se vyzdarja ot drugi komentari i analizi! No silno se nadqvam horata da otvorqt pone za malko ochi !!!! I da se vgledat e elementarinite neshta koito ni unushtojavat bavno no sigurno!

  • Ако не пишеш на кирилица е безмислено да проповядваш блестящото си мнение….

 4. чел съм „Не пипай тази книга“ мнението ми за нея е че е интересно четиво има много конспиративни теории които естествено не мога да кажа дали са истина или не. Смея да отбележа че когато обвиняваме някой в нещо (в случая евреите) не става само с приказки трябват и факти искам да спомена основните принципи на науката
  От наблюдения се раждат предположения, предположенията се подлагат на експерименти, развиват се преминалите експеримента и винаги се съмнявай.

  • И аз се пробвах да прочета „Не пипай тази книга“, но след няколко глави я спрях, дойде ми множко. Стори ми се пълна с градски легенди дочути от тук и там. Мисля, че всичко описано там, взето заедно, е прекалено за да бъде вярно. Ако бяха едно или две неща, може би.. но там имаше всякакви невероятни истории, събития, явления и т.н. Мисля, че Земята не е чак толкова шантаво място :р Аз иначе нямам нищо против евреите като цяло, но доколкото знам наистина има няколко много богати и влиятелни евреи, отговорни за доста гадости по света 😦

Кажи ми нещо

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s